Podologie
Podologie is de medische zorg voor voeten, gericht op het voorkomen, behandelen en corrigeren van klachten. Het vakgebied omvat de behandeling van voetproblemen zoals likdoorns, eelt en pijnlijke voeten. Podologen bieden advies, passen steunzolen aan en corrigeren voetstanden om mobiliteit te verbeteren, comfort te vergroten en verdere klachten te voorkomen.

Preventieve behandeling
Preventieve behandeling in de podologie helpt voetklachten te voorkomen door tijdige interventie en advies. Dit omvat begeleiding bij het kiezen van geschikt schoeisel, het verbeteren van de houding (ook voor sporters), en het identificeren van risicofactoren bij aandoeningen zoals diabetes. Het doel is om gezond, comfortabel en pijnvrij te kunnen bewegen.

Curatieve behandeling
Curatieve behandeling in de podologie richt zich op het verhelpen van bestaande voetklachten. Dit omvat bijvoorbeed het behandelen van hielspoor, hallux valgus, druk ontlasten rond likdoorns en andere pijnpunten. Het doel is om klachten te verminderen, mobiliteit te herstellen en verdere complicaties te voorkomen.

orthopedische behandeling
Orthopedische behandeling in de podologie richt zich op het corrigeren van voetstand en looppatroon om klachten te verminderen. Met op maat gemaakte steunzolen of orthesen worden drukpunten verlicht en bewegingen ondersteund. Deze behandeling helpt bij klachten zoals platvoeten, overbelasting of afwijkende voetstanden en bevordert een natuurlijke, pijnvrije mobiliteit.
Fysiotherapie & Podologie Hogesteeger heeft een overeenkomst met (bijna)alle zorgverzekeraars. Als u aanvullend verzekerd bent worden de kosten voor Podologie voor een deel vergoed. Wat niet vergoed wordt uit de aanvullende verzekering is voor uw eigen rekening. Het is erg zinvol om voor uw eerste bezoek uw aanvullende verzekering na te gaan, zodat u op de hoogte bent van uw vergoeding.
Controleer uw Podologie Vergoeding
Kies uw zorgverzekeraar en polis om uw vergoeding te bekijken.
Intake + Podologisch onderzoek
Na een volledig onderzoek proberen we u van het beste mogelijke advies te voorzien-
Intake
-
Podologisch Onderzoek
-
Schoenadvies
Intake + Podologisch onderzoek + Steunzolen
Een volledig onderzoek en op maat gemaakte steunzolen-
Intake
-
Podologisch Onderzoek
-
Steunzolen
-
Nacontrole
Steunzolen op basis van vorig onderzoek
Een extra paar binnen 6 maanden (exclusief consult)-
Steunzolen
Mocht er iets niet duidelijk zijn
Hieronder wat veelgestelde vragen
Wanneer maak ik een afspraak met de podoloog?
U kunt een afspraak maken met een podoloog als u klachten heeft aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug die mogelijk voortkomen uit een verkeerde stand of belasting van uw voeten. Denk aan klachten zoals:
- Pijn bij het lopen of staan
- Overmatige eeltvorming of likdoorns
- Vermoeidheid in uw voeten of benen
- Terugkerende blessures of houdingsproblemen
Een podoloog kan uw klachten onderzoeken en een behandelplan opstellen om uw mobiliteit en comfort te verbeteren.
Wat doet een podoloog?
Een podoloog is gespecialiseerd in het behandelen van voetgerelateerde klachten en de invloed hiervan op het hele lichaam. Dit kan variëren van het aanmeten van steunzolen tot het behandelen van specifieke aandoeningen zoals fasciitis plantaris of hielspoor.
Welke klachten behandelt een podoloog?
Een podoloog behandelt onder andere:
- Standsafwijkingen van de voeten
- Hielspoor en peesplaatontsteking
- Knie-, heup- en rugklachten door een verkeerde voetstand
- Diabetesgerelateerde voetproblemen
- Likdoorns en overmatige eeltvorming
Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste afspraak?
Tijdens uw eerste afspraak voert de podoloog een uitgebreide analyse uit van uw voeten, houding en looppatroon. Er wordt gekeken naar mogelijke oorzaken van uw klachten en een behandelplan wordt opgesteld. Dit kan bestaan uit advies, oefeningen, of het aanmeten van steunzolen.
Hoe lang duurt een podologisch consult?
Een eerste consult duurt meestal 30 tot 45 minuten. Vervolgafspraken kunnen korter zijn, afhankelijk van de behandeling.
Hoe weet ik of ik steunzolen nodig heb?
Steunzolen kunnen nodig zijn als uw voetstand of looppatroon klachten veroorzaakt aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug. De podoloog kan dit beoordelen met een voet- en loopanalyse en advies geven.